INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Novinky / MINI v USA otvorilo kurz na získanie zručností jazdenia s manuálnou prevodovkou

MINI v USA otvorilo kurz na získanie zručností jazdenia s manuálnou prevodovkou

MINI USA v rámci krajiny prináša späť zábavu z jazdy s manuálnou prevodovkou spustením programu MINI Manual Driving School v BMW Performance Center v Thermal v Kalifornii. Kladiem si otázku, či je termín “zábava” použitý vhodne, pretože začať učiť američanov  manuálne radiť sa mi javí ako čokoľvek, len nie zábavné. Na druhú stranu, poznajúc MINI, verím, že tento druh tréningov bude pripravený tak, aby zaujal aj … chlapa z Arkansasu?


Oznámenie prichádza krátko po tom, ako MINI potvrdilo, že manuálne prevodovky sa vrátia na americký trh, je teda zrejmé, že chcú predávať a nie je úplne želané, aby im ľudia rvali z prevodoviek kolieska. I keď, bolo by čo servisovať!

 

“Aj keď sa manuálna prevodovka postupne prestala používať, nadšenie a vášeň pre jazdu s manuálom budú vodičov vždy baviť”, píše MINI vo svojej správe a ja si s úsmevom predstavujem, ako masívny redneck vystúpi zo svojho 3 tonového pickupu so 7 litrovým motorom a presadne do malého obratného MINI. Na rozšírenie dostupnosti a zábavy z jazdy s manuálom ponúka MINI USA autoškolu jazdy s manuálnou prevodovkou, ktorá je otvorená pre všetkých vodičov, ktorí hľadajú príležitosť naučiť sa jazdiť s vozidlami v tejto verzii v pútavej a bezpečnej atmosfére a prostredí tréningového centra. A tak je to správne!

 

BMW Group Performance Center bude exkluzívnym miestom pre MINI Manual Driving School. Prostredníctvom tímu skúsených inštruktorov kurz rozdelí časť výuky do tried a časť pre praktickú jazdu na testovacie dráhy. BMW Performance Center vyškolilo od roku 1999 viac ako 500 000 účastníkov v Thermal (Kalifornia) a v Greenville (Južná Karolína), prostredníctvom širokej škály vodičských kurzov. V roku 2016 pridalo centrum jazdné programy aj pre automobily MINI.



 

Nový kurz je navrhnutý tak, aby sa vytvoril základ a sebavedomie pri riadení vozidiel s manuálnou prevodovkou. Učebný plán sa zameriava na ovládanie vozidla, nácvik plynulého rozjazdu a zastavenia, či na zrýchlenie. V závere kurzu budú jeho účastníci testovaní a ja pevne verím, že si do praxe odnesú pozitívny zážitok umocnený pocitom, že už zajtra si môžu kúpiť nové MINI s riadnym kutáčom a vyraziť do Laguna Seca.

 

„Už viac ako desať rokov verejnosť hodnotí automobil MINI ako značku pre najzábavnejšiu jazdu v Amerike, a to je presne dôvod, prečo sme zrealizovali comeback pre manuálnu prevodovku,“ povedal Rah Mahtani, Brand Communications Manager, MINI USA. „Kurz nie je len informatívny, ale aj zábavný a náročný vzdelávací zážitok pre novú generáciu vodičov MINI, ktorý si ho navždy zapamätajú.''

 

Zážitok z manuálnych vozidiel ďaleko presahuje vzhľad a pocit, ale zameriava sa na pôžitok z jazdy. Pre väčšinu vodičov je možnosť šoférovať s manuálom obmedzená ich technologickými skúsenosťami. S autoškolou a kurzmi v BMW Group Performance Center poskytuje MINI svojim fanúšikom sebadôveru, aby mohli vyraziť na cesty a rozšíriť si automobilový zážitok v čo najväčšom rozsahu.


Text: Marek Varga, BMW